Sectie 07 Sint-Pieters-Kristus-Koning - Bezoek Clemenspoort


Datum: 
zaterdag, 9 september, 2017
Locatie: 
Clemenspoort, Overwale 3, 9000 Gent
Begin uur: 
9u30

Op zaterdag 9 september bezoeken wij de Clemenspoort, Overwale 3, 9000 Gent, gelegen achter de oude kerk van de paters redemptoristen op de Voskenslaan. We verzamelen daar om 9.30u.

De Clemenspoort, het Clemenshuis en het Clemenshof is geïntegreerd in een netwerk van andere gebouwen die geordend zijn rond het vista. De vista is een publieke fiets- en wandelweg die de Voskenslaan verbindt met de Hogeschool.

Aan het begin van de vista zijn er een reeks appartementen door Acasa gebouwd en doorverkocht. Naast het Clemenshuis heeft het CAW Oost-Vlaanderen een nieuw thuislozen centrum gebouwd. Op het einde van de vista is er een studentenhuisvesting voor 500 studenten en ook de burelen van de sociale dienst van de Hogeschool Gent zijn in dit gebouw gevestigd.

De Clemenspoort het hart van een kleine nieuwe wijk in de stationsbuurt. Via www.clemenspoort.be kan je dit nieuw project al eens bekijken.

Inschrijven voor dit bezoek kan via een seintje aan, Herman Vandensteen (tel. 09 221 06 94 –e-mail: herman.vandensteen@skynet.be )